11-12 Juni NK Finale Alphen ad Rijn

Zaterdag 11 - Zondag 12 Juni
Nederlandse Kampioenschappen finales.
(na plaatsing)

Sporthal Limeshal, Kees Mustersstraat 8 in Alphen aan de Rijn.

 

Nk finale 11 juni alphen a/d Rijn

Ronde 1 
Pupil 7 1ste divisie Younes Akkelei
Voor het eerst in de 1ste divisie en finale gehaald. Dit was de doelstelling voor Younes en gehaald. Het podium was niet haalbaar, daar zijn concurrentie veel te sterk was. Younes begon niet zo heel sterk aangezien hij in de verkeerde hal stond. Gehaast kwam hij binnen en moest hij aan zijn eerste toestel rek beginnen wat duidelijk zichtbaar was. Younes had moeite met de onderdelen en kon zich slecht herpakken op vloer,voltige en ringen. Bij sprong ontstond er weer wat vertrouwen, wat ook duidelijk werd met een score van 19,2. Brug liet hij ook duidelijk zien dat hij meer kon, dan in het begin en draaide een mooie oefening. Younes eindigde als 11de van Nederland in de 1ste divisie.

Ronde 2
Junior 5 1ste divisie Tim v/d Zwam 
Tim is 1ste jaars junior 5 en wist nu al de finale te bereiken. Helaas was de ronde ervoor sneller klaar en starte de wedstrijd een half uur eerder. Tim moest starten op rekstok wat een van zijn beste onderdelen is. Helaas werd de wedstrijddruk, en het haastte om op tijd te zijn beïnvloed op zijn uitvoering waardoor Tim 2x viel. Tim moest daarna verder op vloer, wat een lastig onderdeel is met zijn enkelblessure. Tim had een redelijke oefening neergezet, maar stond door deze twee onderdelen al flink achter. Tim kon zich gelukkig herpakken en zetten bij de andere onderdelen mooie scores neer. Helaas was het gat te groot geworden door de eerste twee toestellen waardoor Tim op de 12de plek eindigde.
In de laatste wedstrijd op zaterdag kwamen Edwin Hellendoorn en Tim Yarally in actie. Beide turners begonnen op sprong. Edwin kwam niet helemaal goed uit op de plank waardoor hij een andere sprong liet zien dan dat hij aangaf. Hierdoor miste hij de nodige punten. Dit kon hij snel van zich afzetten en turnde de andere vijf toestellen erg goed en netjes. Dit resulteerde in een 7 plaats. Tim opende op sprong zeer goed. Hij zat lekker in de wedstrijd, helaas blijft voltige een lastig toestel. Hij moest twee keer vroegtijdig van het paard. Zijn voeroefening daarentegen was uitstekend, 13.20 punten, er is niet hoger gescoord in deze categorie het afgelopen seizoen. Tim werd uiteindelijk 8ste
Beide heren hadden zich zondag voor diverse toestelfinales geplaatst. Voor Edwin zat er op voltige en brug geen medaille in, maar op ringen werd hij derde en op sprong mag hij zich dit jaar Nederlands Kampioen noemen, hij werd overtuigend eerste.

Tim Yarally kwam op rekstok inhoud te kort om aanspraak te maken op een medaille. Op vloer en sprong liet hij zien wat hij waard was. Op beide toestellen wist hij het podium te bereiken, hij behaalde twee keer brons.

Zondag Nk toestelfinale 12 juni alphen a/d Rijn
Ronde 1
Pupil 7 1ste divisie Younes en instap 9 1ste divisie Teije hadden beide een toestelfinale op rekstok. Younes mocht als eerste van twee aan de bak. Helaas waren de tegenstanders wel heel goed en turnde alles in de plus. Younes zou een kansje maken met een iets mindere oefeningen als deze perfect geturnd zou worden. Younes liet hier en daar een paar steekjes vallen waardoor de kans op een medaille niet meer haalbaar was. Teije mocht daarna, maar was super zenuwachtig. Teije had helaas een slechte halve finale geturnd waardoor hij zich niet voor de meerkamp had geplaatst Bij het inturnen liet Teije al zien dat hij bij de betere hoorde en liet daarna ook een mooie oefening zien. Het resultaat werd ook beloond met een welverdiende zilveren medaille. 

Ronde 2
Junior 6 2de divisie Bryan.
Bryan had zich niet geplaatst voor de meerkamp door het nieuwe vreemde systeem van de kngu, maar wel 2 toestelfinales namelijk, rekstok en vloer. Het inturnen op rekstok was nog niet optimaal, maar daarna liet Bryan zijn beste oefening ooit op rekstok zien. Bryan bleef tot de laatste kandidaat op de 1ste plek staan, echter liet de laatste deelnemer een moeilijkere oefening zien waardoor het best spannend werd. Helaas kreeg deze ,1 hoger en zakte Bryan naar een 2de plek. Super trots, maakte Bryan zich op voor vloer. Het inturnen verliep redelijk, echter was de begin serie bij de oefening niet perfect waardoor Bryan punten mis liep. Bryan kreeg te weinig punten om kans te maken op het podium, maar was al lang in de wolken met zijn zilveren plek voor rekstok. 

Junior 6 2de divisie Sven.
Sven had zich net als Bryan geplaatst voor toestelfinales rekstok en vloer. Sven liet een mooie rekoefening zien, maar niet sterk genoeg vergeleken met de andere deelnemers. Sven kon zich goed herpakken, en liet een mooie oefening zien op vloer. Het was duidelijk dat deze oefening sowieso een plak ging opleveren. Na een aantal slopende minuten was Sven gezakt naar de 2de plek met nog een kandidaat te gaan. Helaas kreeg deze net iets meer en zakte Sven naar de 3de plek, maar wel iets om trots op te zijn.

 

 

 • Trainingen

Vaste trainingsdagen en tijden

Zondag   09.00 - 12.30 uur
Maandag   16.30 - 20.00 uur
Dinsdag   16.30 - 20.00 uur
Woensdag   15.30 - 19.00 uur
Vrijdag   16.30 - 20.00 uur

De trainingen worden gegeven in de Sportcampus Zuiderpark te Den Haag

STHW

 • Achtergrond +

  Het ontstaan van de Stichting Topturnen Haaglanden Westland.


 • Contributie +

  Vastgestelde tarieven voor het volgen van de trainingen kunnen hier worden gevonden.


 • Jong Talenten Groep +

  Alles over het JTG traject


 • Doelstelling +

  STHW heeft een zeer duidelijk doel gesteld voor het bevorderen van heren top turnen in de regio.


 • 1
 • 2
 • 3

Partner van STHW

V.I.P.

Club van €50

Marco en Linda van den Outenaar

Danny en Marielle van Boxtel

Rob Apon

Michel en Evelien Jansen

Marianne en Ron Majoor

Frans Meurs

Wiebe en Tineke van der Weide

Vincent Vis & Zn Tweewielers

Vrienden

Voor een tientje, STHW vriendje. De mogelijkheid om STHW als donateur te ondersteunen. Heeft u affiniteit met topturnen en wilt ons hierin bijstaan, neem dan contact met ons op.